Alla har ett – man blir snyggare när man använder det – LE!
Leendet ”pratar” alla världens språk! När någon ler åt dig så är det ju omöjligt att inte bli lite glad & le tillbaka, spelar ingen roll var på jorden du befinner dig så har det samma effekt. Man kan få den värsta surbollen att le tillbaka. Jag diskuterade leendet med en kollega igår & hon menade att det är en tillgjord ”grimas” ? Det kan det kanske vara om det är ett tillgjort ”bilförsäljarleende” & då känner man ju att det är fel. Men ett enkelt äkta leende fungerar ju alltid! Jag hade en kollega för några år sedan som alltid log & var glad, ofta funderade jag på varför han var så glad hela tiden. Jag vet fortfarande inte varför, han var antagligen ”bara” nöjd & trivdes med livet till 100%. Det är ju inte så ”bara” Det är ju SUPER!
Sen finns det andra symboler som betyder samma sak på alla världens språk, men de har en helt annan energi som man varken vill ge bort eller få tillbaka. KEEP SMILING! Det sprider sig…
Leende:
Är ett ansiktsuttryck som signalerar glädje, lycka eller nöje. Det kan också vara ett ofrivilligt uttryck för ångest. Leendet skapas av ansiktsmuskler och styrs av vilja eller reflex.
I ansiktet finns flera små ytliga muskler som bl.a. gör att vi kan le och visa ansiktsuttryck. Det krävs färre muskler för att le jämfört med att se arg, sur eller irriterad ut.[1] Tänderna kan både visas eller vara dolda vid ett leende. Människan ler oftast vid glatt humör eller vid fotografering, men ibland även vid nervositet och sarkasm.
Ett leende kan vara äkta eller falskt
Duchenne-leende innebär att mungiporna dras upp, musklerna kring ögat är aktiva och det bildas skrattrynkor runt ögat. Det räknas ofta som äkta. Forskning visar att Duchenne-leendet är kopplat till äkta upplevelser av glädje och välbefinnande.
Enligt ny amerikansk forskning är den som känner sig utanför bättre på att skilja fejkade leenden från äkta. Det är också bevisat att leenden "smittar av sig", bland annat av professor Ulf Dimberg, som forskar på ansiktsuttryck vid Uppsala universitet.
Wikipedia